Follow us on Facebook (kliknij, aby przestrzegać)

USA-Temporary

USA Wizy tymczasowa

B-1/B-2 Visitor Wizy

Dostępne dla gości przybywających do U.S. dla przyjemności lub, B-1 firmy wizy turystycznej są przez krótki czas i nie może obejmować lokalne zatrudnienie. Obywatele niektórych krajów mogą być uprawnieni do odwiedzenia USA. maksymalnie 90 dzień bez uzyskania wizy.

E-1/E-2 Trader Traktat i Wizy inwestorskie

Inwestorzy i przedsiębiorcy i ich pracownicy mogą otrzymać wizy do prowadzenia ich działalności w USA. jeśli ich kraju ma traktatu handlowego z USA przyznający uprawnienia wizowy. (Sprawdź z nami, aby zobaczyć, czy twój kraj jest na liście)

F-1 i M-1 Wizy studenckie

Osób starających się realizować pełny cykl studiów w szkole w Stanach Zjednoczonych mogą ubiegać się o wizę w trakcie ich studiów powiększonej, w niektórych przypadkach, okres kształcenia praktycznego w ich kierunku studiów.

H-1B Zawód specjalne (Profesjonaliści) Wizy

Profesjonalnych pracowników z co najmniej tytuł licencjata (lub jego odpowiednik doświadczenia zawodowego) mogą ubiegać się o wizę nieimigracyjną jeśli ich pracodawcy mogą wykazać, że mają one być wypłacane co najmniej płacę obowiązującą na stanowisko.

J-1 i K-1 Exchange Visitor Wizy

Osoby przyjeżdżające do U.S. w zatwierdzonym programie wymiany mogą kwalifikować się o wizę J-1 Exchange Visitor. J-1 programy często obejmują studentów, krótkoterminowe uczeni, stażyści firmy, nauczyciele, profesorów i naukowców badania, specjaliści, gości zagranicznych, odwiedzających rządowe, Doradcy obozowe i au pair. W niektórych przypadkach, udział w-1 J programu będzie w połączeniu z wymogiem, że beneficjent spędzić co najmniej dwa lata, poza USA. przed udzieleniem zezwolenia, aby przełączyć się do innego wizę nieimigracyjną lub stałego pobytu.

K-1 Wiza narzeczona

Narzeczony (i) z U.S. obywatel ma prawo do otrzymania wizę nieimigracyjną uzależnione od zawarcia małżeństwa w ramach 90 dni.

L-1 Intracompany Wizy transferowe

L-1 wizy są dostępne dla kadry kierowniczej, menedżerów i wyspecjalizowanych pracowników wiedzy przeniesienie do ich pracodawcy USA. affiliate. Dyrektorzy i menedżerowie posiadający L-1 wizy mogą być uprawnieni do stałego pobytu bez potrzeby certyfikacji pracy.

O-1 Nadzwyczajne Wizy robotnicza Ability

O-1 kategoria jest zarezerwowana dla cudzoziemców z nadzwyczajną zdolnością. Obejmuje animatorów, sportowcy, naukowcy, i biznesmeni.

P-1 Artyści i sportowcy Wizy

Kategoria ta obejmuje sportowców, artyści i artyści.

R-1 Wiza religijnego robotnicza

Świątynia pracownicy mogą ubiegać się o wizy R-1.

Stan TN ramach Północnoamerykańskiego Układu Wolnego Handlu

Specjalna kategoria została utworzona dla obywateli Kanady i Meksyku na mocy postanowień Północnoamerykańskiego Układu Wolnego Handlu.

Transcend może pomóc we wszystkich kategoriach imigracyjnych. Za DARMO oceny, proszę kliknij tutaj lub email swoje CV już dziś