Follow us on Facebook (kliknij, aby przestrzegać)

Federal Skilled Worker

Federal Skilled Worker Program

Jak sama nazwa wskazuje, the Federal Skilled Worker Program covers applicants with either university education (specjalistów), którzy wykazali, umiejętności i doświadczenie w ich odpowiedniego zawodu lub zawodu i mają zdolność do samodzielnego dostosowania się do Kanady pracowników. Zarówno na własny rachunek i osoby zatrudnione, mogą ubiegać się jako pracownik wykwalifikowany, pod warunkiem, że spełniają one wymagania zawodowe.

Wybór jest oparty na siatce Doboru i system punktów. Skarżący są oceniane na 6 czynników na siatce jak wiek, edukacja, długość doświadczenia, biegłość w językach urzędowych (Angielski / francuski), Rozmieszczone zatrudnienia i adaptacji. Na podstawie indywidualnej sytuacji, punkty są przyznawane dla każdego z tych czynników, jak na system punktów. Wnioskodawca o całkowity wynik więcej niż zaliczenia może złożyć.

Dodatkowe punkty przyznawane są za ‘Rozmieszczone zatrudnienie‘ Jm. oferta pracy od wykwalifikowanego pracodawcy kanadyjskiego.

Zaliczenia może być ponownie ustawiony przez wydział od czasu do czasu. Prąd zaliczenia jest 67, z możliwych maksymalnie 100 punktów.

Czynniki wyboru są następujące:

Czynnik Maksymalną liczbę punktów
Wiek
12
Edukacja
25
Doświadczenie
15
Biegłość w językach urzędowych
28
Rozmieszczone Zatrudnienie
10
Zdolność adaptacji
10

Some of the features of the FSW program are as follows:

  • Minimalne progi języka angielskiego – minimum 6 zespoły w teście IELTS General;
  • Educational Assessment poświadczeń (ECA) by a Canadian organization for all Non-Canadian educational credentials;
  • Adaptability points for language ability of the spouse .

Kilka najistotniejsze cechy czynników w powyższej siatki Selection są omówione poniżej:

  • Maksymalny wynik dla współczynnika Age jest na wieki 18-35 rok.
  • Dla edukacji, Punkty przyznawane są za odbyte było kształcenie tylko, i jak na ETO. W niepełnym wymiarze czasu lub badania Korespondencja może także kwalifikować.
  • Work Experience in the last 10 lat jest uważany za.
  • Języki są punkty oparte na jednym z 2 Języki urzędowe Kanady, Angielski & Francuski. Opierają się one na wynik w zatwierdzonym testu językowego. IELTS i CELPIP są zatwierdzone do Polski, natomiast TEF jest zatwierdzony do Francuski. Maksymalny możliwy wynik w pierwszym językiem jest 24 oraz w drugim języku jest 4.
  • Rozmieszczone Zatrudnienie: Dodatkowe punkty przyznawane są za "Rozmieszczone zatrudnienia" tj.. oferta pracy od kanadyjskiego pracodawcy, "Potwierdzona" przez Service Kanada.
  • Zdolność adaptacji: Punkty przyznawane są za bliskich krewnych, którzy są kanadyjscy obywatele / stałych mieszkańców, dla zdolności językowych małżonka, w poprzednim badaniu lub pracy w Kanadzie, i ułożone zatrudnienia.
Transcend może pomóc we wszystkich kategoriach imigracyjnych. Za DARMO oceny, proszę kliknij tutaj lub email swoje CV już dziś